2008. május 3., szombat

ÁKOS: A HÉT PARANCSSZÓ

AVAGY AZ ANGYALOK FEGYVEREI
(A törvények szerint élni maga a szabadság)

1. Szeresd az Istent, teremtődet, égnek és Földnek urát! Tudd, hogy teremtmény vagy és legyél hálás, hogy itt lehetsz, szeretni mindeneket! Szíved a tömérdek szépségbe úgyis belészakad.
EZ A SZERETET PARANCSSZAVA

2. Legyél gyenge és tűrj! Hatalmas erőd ettől növekszik. Soha ne mutasd, soha ne használd, soha ne pusztíts! Szabad vagy! Emeld fel magad, emeld fel a Földet!
EZ AZ ERŐ PARANCSSZAVA

3. Nincs megismerés. Nincs tökéletesség. De a megismerés és a tökéletesség vágya mindenkinek kötelező. Nincs találás, csak keresés van. De kutatni és tanulni kell: nyújtózni kell a fény felé.
EZ A BÖLCSESSÉG PARANCSSZAVA

4. Új és tiszta légy minden nap: ne tűrd a bűnt és a mocskot! Számoltasd el magad! Ne emlékezz, és ne felejts! Karnyújtásnyi körben felelős vagy a világodért, önmagadért és önvalódért.
EZ AZ ERÉNY PARANCSSZAVA

5. Most kell élned! Most élned kell! Hited az ős-eredet gyökerén növekszik, ha hagyod. Hagyd hát! A Férfi az Istent keresse, a Nő az Istent kereső Férfit.
EZ A HIT PARANCSSZAVA

6. Egyetlen igazság van. Nincsenek nézőpontok. Ne pazarold kiszabott idődet: tudván tudd a teremtés törvényeit és ne harcolj ellenük. Tanulj meg örülni korlátaidnak!
EZ AZ IGAZSÁG PARANCSSZAVA!

7. Szárnyalj szabadon: lázadj és élj! Keresd a szerelmet, serkentsd alkotásvágyadat! Ne félj semmitől! Menj el a szakadék széléig. Add magad, olvadj fel: teremts.
EZ A SZERELEM PARANCSSZAVA


A Hét parancsszó egyetlen hanggá olvad össze: SZERESS!

Nincsenek megjegyzések: