2011. április 4., hétfő

Gyógyító Buddha mantrája

image

TADYATHA OM BHEKHANDZE BHEKHANDZE MAHA BHEKHANDZE RADZA SAMUDGATE SVAHA


A mantra a mentális betegségek igazi gyógyítója. A mantra maga, a gyógyító isteni aspektus nevének egyfajta hangsúlyos kifejezése, kidolgozása, de a szavaknak is van jelentése, melyek elmondják elmondják miből is szabadulhatunk meg a zengetés által. Ez egy fohász, ami megidézi Gyógyító Buddhát, mint aki szeretettel magához öleli a tudatlanság elhomályosodásában lévő gyakorlót, és megtölti a megértések gyümölcseivel, hogy a tudatlanság a tudás világosságává váljék, eloszlatva minden gyötrő kétséget, mely beteggé teszi a lelket és pszichét, és ezáltal megbetegíti a testet.
A Gyógyító Buddha az orvostudomány királya, az orvosok tanítója, a teste színe sugárzó azúrkék a lazúrkőhöz (lapis lazuli) hasonlít. A jobb keze meditációs mudrában (kéz tartás) van. Bal kezében tart egy kolduló tálat, amiben a hosszú élet nektárja van. A betegségek kiváltó okai az ellentétes érzelmek, a szenvedély, az agresszió, és a tudatlanság, ezek ellen gyógyszer a Buddha jobb kezében lévő gyógynövény, a Mirobalán.
A mantra rövid fordítása: Ó tökéletes szeretettel körülvevő, minden tudatlanságomat, mely elhomályosulást okoz, leteszem, és felajánlom a legmagasabbnak, hogy megszabadítson tőle.

Nincsenek megjegyzések: